Met ladder over straat: inbreker aangehouden | Regio15.nl

Met ladder over straat: inbreker aangehouden

20140319-swindenstraat-kopt-IMG 5267Den Haag - De politie hield vannacht een 31-jarige Hagenaar aan als verdachte van een woninginbraak.


De politie ontving rond tien voor half drie de melding dat er twee personen met een ladder door de Van Swindenstraat liepen. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in eerste instantie niemand aan. Zij besloten op een dak te klimmen om te kijken of de personen het hogerop hadden gezocht, wat gezien de ladder die zij bij zich droegen een reële optie was.

Vrijwel direct zagen zij dat één van de verdachten zich op het dak van een schuur bevond. Met behulp van extra toegesnelde agenten werd de man aangehouden.

In de omgeving werd nog gezocht naar de tweede verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. Wel werden bij een nabijgelegen woning inbrekerswerktuigen en braakschade aangetroffen. In de woning bleek een in opbouw zijnde hennepkwekerij te zijn.

De verdachte is in verzekering gesteld en de goederen die nodig zijn voor het kweken van hennep zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte en naar de (eigenaar van de) hennepkwekerij.

Video en foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 5144

w-IMG 5163

w-IMG 5206

w-IMG 5233

w-IMG 5237

w-IMG 5240

w-IMG 5267

w-IMG 5278