Stichting 'de betere dope' | Regio15.nl

Stichting 'de betere dope'

IMG 0220t-IMG 0217Den Haag - De politie heeft vanavond een inval gedaan in een pand van 'stichting De Betere Hoop' op het Kaapseplein. Aanleiding hiervoor was een stroom klachten van omwonenden.

Het pand staat bij de politie bekend als een locatie waar veel jongeren samenkomen. De laatste tijd kwamen verschillende signalen binnen dat er mogelijk gehandeld werd in verdovende middelen. Bij de inval werd het pand plots omsingeld door een grote hoeveelheid politie mensen. Daardoor werd de situatie 'bevroren'. Vervolgens werden er zwarte schermen rond het pand gezet.

De personen die in het pand aanwezig waren werden stuk voor stuk gefouillieerd, naar buiten gehaald en door een drugshond gecontroleerd. Daarna is het pand zelf aan een minitieus onderzoek onderworpen.

Tijdens de inval waren experts van WEN (wapens, explosieven en narcotica) aanwezig. Agenten troffen in het pand en bij bezoekers grote hoeveelheden hard en soft drugs aan. De politie hield drie Hagenaars, 27, 22 en 21 jaar aan, die in het bezit waren van drugs. Verder hielden agenten twee jongeren aan die zich niet konden identificeren. Een vijfde verdachte, 24-jarige Hagenaar, werd gezocht en is daarom aangehouden.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Marco Mattheijer 
w-IMG 0221

w-IMG 0217

w-IMG 0218

w-IMG 0220

w-IMG 0081

w-IMG 0230

w-IMG 0248