Wietpantage aan de Hovenierstraat | Regio15.nl

Wietpantage aan de Hovenierstraat

KOP 3654t-IMG 3647Naaldwijk - In de Hovenierstraat bevond zich een pand waarin veel verdachte groenvoorzieningen onderhouden werden.


De politie kreeg een M-melding (Meld Misdaad Anoniem) dat in het pand een hennepkwekerij was opgericht. Toen agenten een nader onderzoek instelden, bleek dat zij een scherpe hennepgeur roken.

Het bleek dat het niet ging om een regulier tuindersbedrijf, maar om een professioneel opgezette wietplantage op de eerste etage, alsmede handel in illegale goederen op de begane grond. De politie had tips en informatie verzameld, waarna zij het pand met een bezoekje heeft vereerd.

Toen bekend was dat het inderdaad om een wietkwekerij ging, zijn rechercheurs van het wiet-team en experts van Forensische Opsporing in het pand aan de slag gegaan om sporen te vinden, vast te leggen, planten en goederen in beslag te nemen en onderzoekte doen. In het pand waren geen personen aanwezig ten tijde van de inval. Op de eerste etage waren zeven ruimtes met onder andere wietkamers en drooghokken. In elke ruimte waren de wietplanten in een ander stadium, zodat er continue geknipt en geoogst kon worden. De agenten namen 15 kg henneptopppen, 367 planten en 300 hennepstekken in beslag.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft na het onderzoek de wietkwekerij vernietigd en opgeruimd. Ook pallets vol illegale goederen van de begane grond zijn in beslag genomen. Het betrof hier onder andere gastoestellen. De politie doet verder onderzoek naar de aangetroffen sporen en hoopt zo snel mogelijk aanhoudingen te kunnen verrichten in deze zaak.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 3640

w-IMG 3644

w-IMG 3646

w-IMG 3647

w-IMG 3650

w-IMG 3654

w-IMG 3658

w-IMG 3663

w-IMG 3668

w-IMG 3675

w-IMG 3680

w-IMG 3682