Hennepkwekerij opgerold Harderwijkstraat | Regio15.nl

Hennepkwekerij opgerold Harderwijkstraat

Hennep-KOPt-Hennep-2Den Haag - In een woning aan de Harderwijkstraat is een hennepplantage gevonden en opgerold.


Rond zes uur werd er bij een inval in een woning aan de Harderwijkstraat een hennepplantage gevonden. Het vinden van deze plantage ging echter niet gemakkelijk. De plantage was verstopt achter een houten, verschuifbare muur. Daarvoor stond weer een simpele kast met een plant. Hierdoor werd niet meteen duidelijk dat hierachter de verborgen ingang was naar de plantage.

Nadat de woning minutieus uitgekamd was, kon uiteindelijk de verborgen ruimte worden gevonden door simpelweg op de muren te kloppen. Daar werden twee gescheiden ruimtes gevonden, allebei voorzien van een professioneel opgezette hennepinstallatie. Lampen, climate control, afzuiging en irrigatie waren aanwezig om de planten zo snel mogelijk te laten groeien. Dit alles werd gevoed door illegaal afgetapte stroom. Hoewel de stroomleidingen voorzien waren van zekeringen en een schakelkast, was de manier van aansluiten zeer brandgevaarlijk.

Nadat de plantage was aangetroffen ging het balletje figuurlijk rollen. Meerdere instanties werden in kennis gesteld, waaronder de Forensische Opsporing en Domeinen Roerende zaken van het Ministerie van Financiën. De Forensische Opsporing kwam ter plaatse om alle sporen, zoals sigarettenpeuken en vingerafdrukken, in de plantage en in de woning veilig te stellen. Dit alles om de eigenaar van de plantage te achterhalen. Domeinen Roerende Zaken is gekomen om de plantage te komen ruimen.

Zij hebben de gehele plantage, van plant tot schakelkast, geruimd. Alles werd uit de woning gehaald en in een krat gestopt. De hennepplanten werden ter plekke ontworteld en door de shredder gehaald. Door de hennepresten werd een speciaal soort aarde gemengd zodat de hennep onbruikbaar wordt. Alles zal op een onbekende plek worden vernietigd.

Tijdens de vernietiging van de plantage kwamen meerdere buren buiten op straat kijken. Toen zij merkten dat er bij hun buren een hennepplantage werd opgerold, werd voor veel buren ineens duidelijk waarom zijn natte plekken aan de muur hadden, constant een rare lucht roken en bijna nooit iemand bij de woning zagen. Dit zijn voor de politie duidelijke signalen voor de aanwezigheid van een hennepplantage.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

Foto's en video: Ruben van Essen

w-Hennep-1

w-Hennep-2

w-Hennep-3

w-Hennep-4

w-Hennep-5

w-Hennep-6

w-Hennep-7-1

w-Hennep-8

w-Hennep-9

w-Hennep-10-1

w-Hennep-11-1

w-Hennep-12

w-Hennep-13