Dief van bootje raakt te water Sluiskant | Regio15.nl

Dief van bootje raakt te water Sluiskant

20140526-scheepswerf-kopt-PEEN7639Leidschendam - Een dief met snode plannen kwam vannacht van een koude, maar vooral: natte, kermis thuis.


De man wilde samen met een maat vanuit het jachthaventje aan de Scheepswerf een bootje, een zogenaamde 'dinghy', ontvreemden. Deze hing aan een jacht die in het haventje lag aangemeerd.

Het duo had eerst geprobeerd de buitenboordmotor te ontvreemden, maar die zat goed vast. Als 'troostprijs' werd het noodbootje dus maar meegenomen. De mannen hadden de dinghy al op de kant naast een auto op de Plaspoelkade gelegd, toen het duistere duo werd gestoord door de politie. Eén van de twee, een 28-jarige inwoner van Rijswijk, is het water in gesprongen om al zwemmend aan zijn aanhouding te ontkomen. Maar zijn poging liep vast op de sluisdeuren en hij kon uiteindelijk geen kant meer op. Hij weigerde echter uit het water te komen.

Mede gezien de lage temperatuur van het water heeft de politie met spoed de brandweer ter plaatse gevraagd. Brandweerduikers hebben de man uiteindelijk uit het water gehaald. De man is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Hij moest wel nog wat op temperatuur komen en nog wat lastige vragen beantwoorden, dus geheel ingepakt is hij achterin een politievoertuig gelegd en meegenomen naar het bureau. Er is nog gezocht naar de tweede dader, maar voor zover bekend is deze nog niet gevonden.

Foto's: Rene Hendriks
w-PEEN7633

w-PEEN7646

w-PEEN7660

w-PEEN7639

w-PEEN7651

w-PEEN7653

w-PEEN7663

w-PEEN7673

w-PEEN7686

w-PEEN7662