Politiehond Quattro bijt 14-jarige verdachte | Regio15.nl

Politiehond Quattro bijt 14-jarige verdachte

StraatroofKop IMG 3184t-Straatroof IMG 3197Den Haag - Politiehond Quattro heeft dinsdagavond omstreeks zeven uur op het Valutapad een verdachte van een straatroof gebeten bij zijn aanhouding.


Een jongeman had even daarvoor op het Ganzenplantsoen in de Haagse wijk Ypenburg een 12-jarig meisje van haar telefoon beroofd. Daarbij heeft hij gedreigd met een steekwapen.

Een oplettende buurtbewoner zag daarna iemand met een bivakmuts lopen in de brandgang achter de Buizerdlaan. Gewaarschuwde agenten zagen de jongeman al snel wegrennen, waarna zij achter hem aan gingen. Daarbij kregen ze hulp van een scooterrijder die de politiemensen even een lift gaf.

Op het Valutapad zagen zij de verdachte het hoge riet induiken, waarna agenten de hulp inschakelden van een hondengeleider met zijn hond 'Quattro'. De hond wist de jongeman een stuk verder uit het riet te krijgen, waarbij hij in zijn been werd gebeten. Agenten konden hem vervolgens aangehouden.

Agenten van het Parate Peloton konden vervolgens het riet doorzoeken naar de zojuist gestolen telefoon. Deze werd inderdaad aangetroffen, maar daarbij werden nog veel meer goederen gevonden, die vermoedelijk ook door de verdachte daar zijn achtergelaten.

Alle goederen werden per stuk in papieren bewijszakken opgeborgen en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Een politiearts heeft hem in de cel behandeld voor de bijtwonden. Hij zit nog vast voor verhoor.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en René Hendriks

w-Straatroof IMG 3183

w-Straatroof IMG 3184

w-Straatroof IMG 3192

w-PEEN9660

w-Straatroof IMG 3197

w-Straatroof IMG 3205

w-PEEN9665

w-Straatroof SBF 5784

w-Straatroof SBF 5790

w-PEEN9662

w-PEEN9671