Door politiehond gebeten inbreker blijkt werknemer... | Regio15.nl

Door politiehond gebeten inbreker blijkt werknemer...

KOP-Gravenzande-IMG 5601 t-IMG 5650's-Gravenzande - Een grote politiemacht is maandagavond enige tijd op zoek geweest naar een "inbreker" in een bedrijfspand aan de Franklinstraat.


Een omwonende belde meteen 112 toen hij zag dat twee mannen via een openstaand raam het bedrijfspand binnen zag gaan. Een man zou via de schouders van de ander een openstaand raam op de eerste etage in zijn geklommen en nog binnen zitten. Agenten gingen meteen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Ze zetten het pand af, waarna agenten van de hondenbrigade het pand betraden; zij hebben zich hierbij op een luide toon kenbaar gemaakt om de vermoedelijke "inbreker" de kans te geven om zich over te geven.

Nadat hierop niet gereageerd werd, hebben de agenten met behulp van de hond het pand doorzocht. De politiehond trof uiteindelijk op de zolder van het pand een 30-jarige man uit Hoek van Holland aan, verstopt onder een afdekzeil. Hierbij heeft de hond de "inbreker" gebeten, om hem te kunnen aanhouden. De man is hierna geboeid in een politiewagen gezet, in afwachting van de gealarmeerde ambulance.

Ondertussen was de eigenaar van het bedrijfspand ter plaatse en kon bevestigen dat de man geen inbreker was, maar een werknemer die tijdelijk in het pand bivakkeerde. De man was zijn sleutels vergeten en was daarom via het raam naar binnen gegaan. 

Nadat de ambulance ter plaatse was heeft men de wonden van het slachtoffer verzorgd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Waarom hij zich onder het afdekzeil had verstopt in plaats van zich bij de politieagenten te melden is niet bekend. De man wordt niet meer als verdachte gezien, ook doet de politie geen onderzoek naar zijn "handlanger" die hem naar het raam op de eerste etage hielp.

Video en foto’s: Danny Botman

w-IMG 5601

w-IMG 5608

w-DB Franklin IMG 5615

w-IMG 5635

w-IMG 5638

w-DB Franklin IMG 5642

w-DB Franklin IMG 5646

w-IMG 5650

w-IMG 5652