Verzet bij aanhouding op de Strandweg | Regio15.nl

Verzet bij aanhouding op de Strandweg

StrandwegKop SBF 6546t-Strandweg SBF 6539Den Haag - Vannacht botste een 31-jarige dronken Hagenaar met zijn scooter tegen een van de loopbruggen op de Strandweg, ter hoogte van strandtent Veronica.


Omstanders attendeerden agenten rond 01:00 uur op een scooterrijder, die onderuit was gegaan op de Strandweg. De man liet zijn scooter achter en liep zwalkend verder. Agenten wilden de man controleren, maar hij verzette zich hevig. Hierbij sloeg hij een agent in het gezicht. Agenten ter plaatse hebben met spoed assistentie ter plaatse grvraagd.

De agenten hebben de bestuurder uiteindelijk met de extra ter plaatse gekomen collega's onder controle weten te krijgen en aan kunnen houden. Een ambulance kwam ter plaatse om de gewonde bestuurder na te kijken, onder andere in verband met een hoofdwond.

Na controle is de aangehouden bestuurder naar het politiebureau overgebracht. Op het politiebureau blies de verdachte 470 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het plegen van verzet.

Video: Sander Paardekooper en Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper

w-Strandweg SBF 6527

w-Strandweg SBF 6529

w-Strandweg SBF 6534

w-Strandweg SBF 6539

w-Strandweg SBF 6543

w-Strandweg SBF 6546