Mislukte plofkraak op geldautomaat Meeuwenveld | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Mislukte plofkraak op geldautomaat Meeuwenveld

PEEN1167t-PEEN1169Zoetermeer - In de vroege ochtend hebben criminelen een plofkraak gepleegd op een geldautomaat.


Omstreeks vier uur werden bewoners aan de Park- en Velddreef opgeschrikt door een luide knal. Onbekenden hadden een ING-geldautomaat onder station Zoetermeer Leidsewallen getracht op te blazen om zo geld buit te maken. 

Waarschijnlijk door gas in de geldautomaat te pompen en dat gas te ontsteken is de geldautomaat geëxplodeerd. Ook in de directe omgeving van de automaat sneuvelden ruiten, sierlijsten en dakplaten. De schade was enorm.

Om er zeker van te zijn dat er geen gevaarlijke hoeveelheden gas meer in de automaat aanwezig waren zijn de brandweer en specialisten van Wapens, Explosieven en Narcotica (WEN) van de politie ter plaatse gekomen. Andere eenheden van de politie hebben de wijk afgegrendeld om zo te voorkomen dat de criminelen konden vluchten. Helaas zijn dezen ontkomen en zijn zij tot op heden nog niet aangehouden.

Onder andere Bouw en Woningtoezicht en functionarissen van de ING kwamen ter plaatse om de schade op te nemen. De Forensische Opsporing is tot vroeg in de ochtend bezig geweest om alle sporen te verzamelen en op beeld vast te leggen.

De criminelen hebben ondanks hun inzet niks buitgemaakt.

Update: De politie laat weten dat zij opzoek zijn naar drie verdachten, die weggerend zijn via de Pauwenveld.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Ruben van Essen en Rene Hendriks
w-PEEN1163

w-IMG 8761

w-PEEN1167

w-IMG 8764

w-PEEN1172

w-IMG 8763

w-IMG 8767

w-PEEN1186

w-IMG 8786

w-PEEN1190