Meerdere aanhoudingen bij inval hennepwoning | Regio15.nl

Meerdere aanhoudingen bij inval hennepwoning

Apeldoorn-KOP1t-Apeldoorn-9Den Haag - Bij een inval in een woning waar een sterke henneplucht vandaan kwam, zijn vier mannen aangehouden.


Rond de klok van één uur vannacht hoorden bewoners van de Apeldoornselaan vreemde geluiden uit een woning komen die al langere tijd leeg stond. De buren vertrouwden dit niet en belden de politie. Deze kwam met meerdere eenheden ter plaatse en heeft meteen een kordon rond de woning gelegd, zodat eventuele aanwezige personen in de woning niet konden vluchten.

Toen agenten de woning wilden binnenvallen werd een sterkte henneplucht geroken. Na meerdere vorderingen om de deur te openen werd de deur geopend en werd duidelijk dat de woning leeg was. Toen bleek ook dat de personen die in de woning aanwezig waren geweest, naar buiten waren gevlucht. Twee van hen waren het dak op gegaan en twee anderen klommen vanaf de balkons naar de tuinen van de buren.

Met behulp van de brandweer werden de twee personen op het dak aangehouden. De andere twee werden snel gevonden door een politiehond, zodat ook zij aangehouden konden worden. Zij zijn via de woning van een buurtbewoner - die zelf niets met het incident te maken had - naar buiten gebracht. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

In de woning werden net geoogste henneptoppen aangetroffen. Een ander deel van de aanwezige hennepplantage moest nog geoogst en geknipt worden. Dit alles werd in beslag genomen. Ook werden twee voertuigen doorzocht en in beslag genomen. Nadat Stedin de stroom in de woning had uitgeschakeld en Ecoloss de hennepplanten en toppen had vernietigd, konden de omwonenden eindelijk genieten van hun welverdiende nachtrust.

Foto's: Maurice Schotman

w-Apeldoorn-1

w-Apeldoorn-2

w-Apeldoorn-3

w-Apeldoorn-4

De bewoners van onderstaande woning hebben met het incident niets te maken; de verdachten waren naar de tuin van deze woning gevlucht en zijn daar aangehouden.

w-Apeldoorn-5

w-Apeldoorn-6

w-Apeldoorn-7

w-Apeldoorn-8

w-Apeldoorn-9

w-Apeldoorn-10

w-Apeldoorn-13

w-Apeldoorn-14

w-Apeldoorn-16