Schietpartij na verkeersruzie in Den Haag | Regio15.nl

Schietpartij na verkeersruzie in Den Haag

IMG 1127 - Version 2t-SBF 2615Den Haag - De politie hield woensdag 22 oktober twee verdachten aan bij de uit de hand gelopen verkeersruzie die uiteindelijke leidde tot een schietincident op het Soestdijkseplein.


De politie ontving rond 10.30 uur de melding van een schietincident op het Soestdijkseplein. Al snel bleek dat het vermoedelijk om een uit de hand gelopen verkeersruzie ging. Ze kregen ruzie op het Valkenbosplein, welke op het Soestdijkseplein uitliep op een confrontatie. De bestuurder van één van de betrokken auto’s bedreigde de bestuurder van de andere auto vermoedelijk met een ijzeren staaf. Deze bestuurder trok hierop een vuurwapen en schoot.

De verdachten reden hierna wederom achter elkaar aan. Hierdoor ontstond een fikse aanrijding met meerdere voertuigen op de kruising Erasmusweg/Assemburgweg nabij Station Moerwijk. Hierbij raakte één toevallig passerende automobilist gewond die betrokken raakte bij de aanrijding. Deze bestuurder, van de rode merdeces is ter plaatse in een ambulance onderzocht en vervolgens naar hert politiebureau vervoerd om een getuigenverklaring af te leggen.

Een 30-jarige man uit IJsselstein raakte bij het schietincident lichtgewond aan zijn arm. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en direct aangehouden als verdachte. Inmiddels zit de man vast voor verhoor. De tweede bestuurder, welke vermoedelijk geschoten heeft, rende na de aanrijding weg. Hij is bij de grootschalige zoekactie nog niet aangetroffen en de politie is dringend op zoek naar hem. De identiteit van de verdachte is wel bekend bij de politie.

De bijrijder van de vermoedelijke schutter, een 36-jarige Haagse, werd op de Erasmusweg aangehouden en zit vast voor verhoor.

Tijdens de zoekactie werd nabij Station Moerwijk nog een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Uit onderzoek bleek echter dat hij niets met het incident te maken had. Een politiehelikopter heeft op alle locaties vanuit de lucht foto's gemaakt voor het onderzoek.

Er zijn verschillende mensen die filmpjes en foto’s hebben gemaakt van de verschillende confrontaties op de verschillende locaties. Heeft beeld- of fotomateriaal? Dan verzoekt de politie u om dit met de recherche van politiebureau Zuiderpark te delen. Neem contact op via 0900-8844.

Update 19:23 uur:

De derde verdachte van het schietincident aan het Soestdijkseplein kwam zich woensdagavond 22 oktober melden aan politiebureau Laak.

Met de aanhouding van deze verdachte, een 25-jarige Hagenaar, heeft de politie nu de drie verdachten vastzitten van een uit de hand gelopen verkeersruzie die uiteindelijk leidde tot het schietincident op het Soestdijkseplein.

Gedurende het onderzoek werd ook de identiteit van de verdachte schutter bekend. Het arrestatieteam deed daarom een instap in een woning aan de Medemblikstraat, maar trof niemand aan. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden nadat hij zichzelf had gemeld bij politiebureau Laak. Alle verdachten zitten nog vast. De politie stelt onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Video: Sander Paardekoper

Video: Maurice Schotman

Foto's: Donidi, Sander Paardekooper, Maurice Schotman, Marco Mattheijer, Marja Schenk en Ivana Bremer
w-IMG 1120

w-IMG 1127  1

w-SBF 2597

w-SBF 2676

w-SBF 2679

w-SBF 2674

w-SBF 2615

w-SBF 2629  1

w-SBF 2669

w-SBF 2687

Het Soestdijkseplein en het Veluweplein zijn kort afgesloten geweest voor sporenonderzoek, maar werd na een half uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

w-IMG 3346

 w-IMG 3356

Een arrestatieteam van de politie heeft even later in een pand aan de Medemblikstraat een inval gedaan;  op zoek naar de vuurwapengevaarlijke bestuurder. Volgens buurtbewoners is er niemand aangehouden.

Video: Leon

w- MG 1623

w- MG 1628

w- MG 1625

w- MG 1637

w-P1040128

w-P1040132

w-IMG 1456