Speelgoedpistool leidt tot politieactie | Regio15.nl

Speelgoedpistool leidt tot politieactie

Caanvannecklaan-KOPt-Caanvannecklaan-2Leidschendam - Een speelgoedpistool heeft vanavond voor veel consternatie gezorgd op de Burgemeester Caan van Necklaan.


Een beveiliger van winkelcentrum Leidsenhage zag een jongen in het winkelcentrum lopen en hij meende bij deze persoon een op een vuurwapen gelijkend voorwerp te zien. Hij twijfelde geen moment en belde de politie om deze informatie te delen.

De jongen is weggefietst in de richting van de Burgemeester Caan van Necklaan. De politie wist het adres van de jongen te achterhalen en heeft hierop de gehele flat omsingeld.

De Burgemeester Caan van Necklaan en de Heuvelweg werden afgezet en agenten hebben stelling ingenomen in en rond de flat. Zelfs tramlijn 6 is stilgezet tijdens de omsingeling. Andere agenten hebben de flat betreden om de jongen te zoeken.

Toen deze later gevonden was, werd duidelijk dat het om een 15-jarige jongen ging met een verstandelijke beperking en dat het bovendien 'slechts' om een houten speelgoedpistool ging. Agenten hebben de jongen meegenomen naar het bureau, waar hij even later weer in vrijheid is gesteld. Het hele avontuur zal voor de jongen verder geen gevolgen hebben.

Update 6 november: het blijkt zelfs niet om een houten speelgoedpistooltje te zijn gegaan maar om een tak, waarmee de jongen wel vaker cowboytje speelde.  De jongen en zijn oma en opa, waar hij verblijft, worden op het politiebureau uitgenodigd voor een gesprek.

Foto's: Ruben van Essen en Piet de Ruyter

w-Caanvannecklaan-1.1

w-Caanvannecklaan-2.1

w-Caanvannecklaan-1

w-Caanvannecklaan-2

w-Caanvannecklaan-3

w-Caanvannecklaan-4

w-Caanvannecklaan-5

w-Caanvannecklaan-6

w-Caanvannecklaan-7

w-Caanvannecklaan-8