Inval in woning van gijzelnemer NOS | Regio15.nl

Inval in woning van gijzelnemer NOS

Pijnacker / Hilversum - Vanavond even voor acht uur drong een gewapende man het gebouw van de NOS binnen. Hij kon overmeesterd worden door de politie en is aangehouden.


De gewapende man had een portier bedreigd met het wapen, waarna zij gezamelijk de redactie binnen liepen. Hij wilde een aantal minuten aan zendtijd, zo meldde de NOS. De politie was snel ter plaatse en heeft de man in de studio overmeesterd.

Vrij snel erna bleek het te gaan om een 19-jarige inwoner uit Pijnacker, geboren in Zoetermeer. De Haagse politie werd hierover vervolgens ingelicht, waarna een grootschalig onderzoek volgde.

De verdachte had een nepvuurwapen bij zich, welke niet van echt was te onderscheiden. Hij was geen bekende van politie en justitie; hij heeft geen antecedenten.

Politieagenten vielen rond half elf de woning van de man aan de Nieuwkoopseweg in Pijnacker binnen. Diverse afdelingen van de politie waren ter plaatse om onderzoek te doen in de woning. Meer informatie zal daar later over bekend gemaakt worden.

Rond half twaalf werd er ook een ambulance naar de betreffende woning gestuurd; wat daar precies de reden van was is nog onbekend.

Vlak na het incident bij de NOS op het mediapark werd de beveiliging in het centrum van Den Haag rondom het Binnenhof extra aangescherpt. Dit vooral omdat ongeveer een uur na het incident de NOS ging uitzenden vanuit hun crisisstudio op het Binnenhof in Den Haag. 

Video (verscherpte beveiliging Hofweg Den Haag): Piet de Ruyter

Video (inval/onderzoek in woning Pijnacker): Dejan Jeremic

Foto's: Piet de Ruijter, Nick van Mourik, Dejan Jeremic, Rene Hendriks en Rogier Visser

w DSC 1572

w DSC 1593

w IMG 5587

w IMG 5588

w PEEN4696

w PEEN4692

w IMG 8977

w IMG 8967

w IMG 4830

w IMG 4822