Gezocht en gevonden... goed verstopte hennepkwekerij | Regio15.nl

Gezocht en gevonden... goed verstopte hennepkwekerij

Den Haag - Naar aanleiding van een tip is de recherche van bureau Loosduinen zaterdagochtend binnengetreden in een woning aan de Madepolderweg.


Het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig zou zijn.

Nadat rechercheurs ruim een uur hadden gezocht heeft men een kwekerij aangetroffen op de zolder van de woning. Hier werden in twee afgesloten ruimtes hennepplanten aangetroffen. Omdat deze ruimtes beiden alleen te bereiken waren via een tweetal ingebouwde wandkasten, heeft de politie de brandweer ter assistentie ter plaatse gevraagd. De brandweermensen hebben in een zijwand twee gaten gemaakt, waardoor men beter bij de hennep kon komen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) hebben sporen ter bevordering van het onderzoek veiliggesteld.

Hierna is een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse gekomen; deze heeft de hennepkwekerij geruimd. 

Een medewerker van energieleverancier Eneco heeft de meter uit de meterkast verwijderd, omdat er sprake was diefstal van stroom. 

In het kader van het onderzoek heeft de recherche twee personen aangehouden en overgebracht naar bureau Loosduinen voor verhoor. Zij zullen aansprakelijk worden gesteld voor onder andere stroomdiefstal. Men zal in het kader van de plukze-wetgeving zoveel mogelijk kosten op de verdachte verhalen. Dit kan na onder andere het berekenen van het aantal oogsten, stroomdiefstal, ontruimingskosten, schade aan het pand etc. oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Update 15-02-2015: De politie meldt dat tijdens het onderzoek twee Hagenaars van 18 en 22 kwamen aanrijden, zij zijn aangehouden na een korte achtervolging. Hun voertuigen zijn in beslag genomen. Totaal bestond de kwekerij uit 372 planten, deze zijn inmiddels vernietigd.

Video en foto’s: Tim de Kleijn

w TDK 2923

w TDK 2933

w TDK 2945

w TDK 2948

Op onderstaande foto is te zien dat de verdachte zich via deze kast toegang verschafte naar de zolder, waar de kwekerij zat.

w TDK 2958

w TDK 2961

w TDK 2964

w TDK 2967