Drie verdachten van inbraak aangehouden | Regio15.nl

Drie verdachten van inbraak aangehouden

Rijswijk - Politieagenten met getrokken wapens hebben woensdagmiddag 3 verdachten van een inbraak aangehouden uit een auto.


Rond 17:00 uur belde een oplettende buurtbewoner omdat die dacht een inbraak te hebben gezien in een woning in het Haagse stadsdeel Laak. De melder gaf daarbij aan dat de mannen een wapen en een grote weekendtas bij zich zouden hebben en in meerdere auto's gevlucht waren.

Agenten zijn direct in de omgeving op zoek gegaan naar de inbrekers. Op de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk zagen agenten een van de auto's rijden die aan het signalement voldeed.

Omdat de inbrekers volgens de melding vermoedelijk een vuurwapen bij zich hadden, startte de politie een zogenoemde 'uitpraatprocedure'; één voor één werden de verdachen uit de auto gepraat, geboeid en vervolgens individueel overgebracht naar het politiebureau.

De auto is in beslag genomen. 

Update 19 februari: de aangehouden mannen blijken te hebben ingebroken in een woning met hennepdrogerij in stadsdeel Laak in Den Haag. Volgens de politie was er mogelijk sprake van een zogenaamde 'ripdeal', daarbij wordt de ene crimineel beroofd door de ander. Doorgaans bestaat de buit dan uit drugs.

w 20150218 170900

w 20150218 170932

w 20150218 171021