Poging plofkraak geldautomaat Leidschendam | Regio15.nl

Poging plofkraak geldautomaat Leidschendam

Leidschendam - Onbekenden hebben op de vroege maandagmorgen een plofkraak geprobeerd te plegen op een geldautomaatvan de Rabobank.


De geldautomaat, geplaatst tussen diverse winkels geplaatst op de Prins Frederiklaan, kreeg rond vier uur 'bezoek' van enkele personen die een oude Golf bij de dienstingang hadden geplaatst. Door het plaatsen van gasflessen en de mogelijk daarop volgende explosie wilden zij zich met geweld toegang verschaffen tot de inhoud van de automaat.

Dit alles werd verhinderd door het gasalarm dat in de geldautomaat is ingebouwd. Brandweer en politie spoedden zich ter plaatse, waar bleek dat het gasalarm niet om valse redenen was afgegaan.

Agenten hebben direct een onderzoek ingesteld naar de daders. Een explosieven-specialist van de politie is ter plaatse gekomen om de situatie veilig te stellen. Samen met medewerkers van bureau Forensische Opsporing is ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Medewerkers van de dienst Vervoer van de politie hebben de auto afgesleept. Deze zal op een later tijdstip worden onderzocht op dadersporen. Het is nog onbekend of de politie aanhoudingen heeft verricht.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 0802

w IMG 0809

w IMG 0813

w IMG 0819

w IMG 0829

w IMG 0832

w IMG 0845