Achtervolging Delft naar Roelofarendsveen | Regio15.nl

Achtervolging Delft naar Roelofarendsveen

Delft/Roelofarendsveen - Vier minderjarige mannen zijn vanavond na een lange achtervolging aangehouden, nadat zij een stopteken hadden genegeerd.


De auto trok op de Burgemeestersrand in Delft de aandacht van politiemensen; onder andere omdat het voertuig geen geldige verzekering heeft. Daarop werd besloten om de auto een stopteken te geven.

De inzittenden van de auto kozen ervoor om het stopteken te negeren en gingen er vandoor in de richting van Amsterdam. Daarbij werden snelheden van wel 180 km/u gehaald. Omdat er even daarvoor ook een overval had plaatsgevonden waarbij een vuurwapen is gebruikt, nam de politie geen enkel risico, en zette veel eenheden in.

De achtervolging leidde via de snelweg A4 naar Roelofarendsveen, waar de auto de snelweg heeft verlaten. Op de Floraweg is de auto tot stoppen gedwongen. De vier inzittenden van de auto zijn hierna middels de zogenaamde 'uitpraatprocedure' één voor één uit de auto gehaald, terwijl zij daarbij onder schot werden gehouden.

Eén van de inzittenden is gebeten door een politiehond. Daarvoor is een ambulance ter plaatse gekomen, die de man uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd heeft. Uiteraard is de ambulance daarbij begeleid door een politie auto. De auto van de verdachte is door een politiekraan afgevoerd.

De politie onderzoekt onder andere of de vier inzittenden van de auto iets te maken hebben gehad met de overval in de Jan van Riebeekstraat.

Update 8 maart: de vier verdachten zijn allen minderjarig en dus niet in het bezit van een rijbewijs. Het gaat om twee 17-jarige Hagenaars en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Delft. Twee van de jongens verzetten zich hevig tegen hun aanhouding en zijn gebeten door een politiehond.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper enDanny Botman

w Roelofarendsveen SBF56197

w DB Achtervolging IMG 2922

w DB Achtervolging IMG 2911

w Roelofarendsveen SBF56200

w Roelofarendsveen SBF56207

w DB Achtervolging IMG 2903

w DB Achtervolging IMG 2930

w DB Achtervolging IMG 2932

w Roelofarendsveen SBF56219

w DB Achtervolging IMG 2934

w Roelofarendsveen SBF56226

w DB Achtervolging IMG 2947

w DB Achtervolging IMG 2974