Zes man 'het schip in' voor vervaardigen hennep | Regio15.nl

Zes man 'het schip in' voor vervaardigen hennep

Den Haag - Doortastend optreden en een goede neus leidde maandagochtend tot de aanhouding van zes verdachten en de inbeslagname van een grote hoeveelheid hennep.


Agenten gingen maandagochtend om vijf uur af op een alarm van een bedrijfspand aan de Jupiterkade. In de omgeving troffen zij een hevig zwetende man aan; op de vraag wat hij daar op dat moment deed, reageerde hij vaag en ontwijkend. Ook stonk hij erg naar hennep.

De agenten vertrouwden het voor geen meter en omdat de man zich ook niet kon legitimeren, hielden zij hem aan. Toen de agenten hem vervolgens naar het politiebureau wilden overbrengen, zagen zij dat hij een autosleutel probeerde te verstoppen. Deze bleek te horen bij een busje dat op een afgesloten terrein aan de Jupiterkade stond, bij een woonboot.

Naar de bus leidde een sterke henneplucht. Bij controle bleek de bus vol zakken met hennep te staan. De agenten zetten hun onderzoek voort naar de woonboot, waarbij het busje stond. De agenten troffen zo nog eens vijf mannen aan. Ook zij werden aangehouden. Het gaat om Hagenaars van 21, 21, 31, 38, 41 en 60 jaar.

In de boot bleek een hennepdrogerij te zitten. De recherche onderzoekt de zaak.

Foto's: Politie Eenheid Den Haag, Edward Moeliker en Ruben van Essen

naamlooshennep

w IMG 20150323 WA0000

w IMG 1400

w IMG 1403