Zeven aanhoudingen bij horecacontrole Weteringplein | Regio15.nl

Zeven aanhoudingen bij horecacontrole Weteringplein

Den Haag - Bij twee invallen in cafés aan het Weteringplein heeft de politie totaal zeven verdachten aangehouden.


De politie deed vanavond rond negen uur invallen bij twee cafés aan het Weteringplein. Daarbij werden zeven verdachten aangehouden in de leeftijd van 19 tot 62 jaar voor uiteenlopende feiten.

Bij de politie kwamen enkele overlastmeldingen binnen en tips dat er mogelijk verdovende middelen aanwezig zouden zijn. Dit was aanleiding voor de politie om samen met het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) en de douane een horecacontrole te organiseren.

Rond negen uur betraden agenten samen met het HEIT de cafe's en controleerden één voor één de aanwezige bezoekers.

De politie verrichtte in één café vier aanhoudingen, twee daarvan voor de handel in verdovende middelen. Een derde werd aangehouden voor witwassen en een vierde bezoeker stond nog gesignaleerd voor een openstaande straf. Op het moment van de controle waren er ongeveer 20 personen in het café aanwezig. Alle bezoekers zijn één voor één langs de verdovende middelen hond gelopen.

Dit café is na het constateren van de handel in verdovende middelen direct gesloten door de burgemeester.

In het tweede café - eveneens aan het Weteringplein - hielden agenten drie verdachten aan voor onder meer openstaande vorderingen en openstaande straffen. Op het moment van de controle waren er ongeveer 40 personen in dat café aanwezig.

Het HEIT controleert ondernemers op fraude en geeft preventieadvies. In het team zitten de gemeente, politie, inspectie SZW, UWV en de Belastingdienst. Incidenteel sluiten andere partijen aan, zoals dit keer de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Foto's: Bob van Keulen

w IMG 0785

w IMG 0787

w IMG 0790

w IMG 0791

w IMG 0792

w IMG 0793