Motoragent krijgt hulp bij aanhouding | Regio15.nl

Motoragent krijgt hulp bij aanhouding

Den Haag - Een motoragent werkt vaak alleen. Dat maakt ze snel, flexibel en wendbaar.


Maar soms komt 'een motoragent alleen' handjes tekort. In dit geval gebeurde dat op de Betje Wolffstraat. De agent was daar naartoe gestuurd na een melding dat daar een vechtpartij gaande was. Eenmaal ter plaatse werd de motoragent door getuigen gewezen op een man die al scheldend en vloekend zijn weg vervolgde, en daarbij ernstig het verkeer hinderde.

Nadat deze man geen aannemelijke verklaring kon geven over de gebeurtenissen en zich niet op de juiste wijze kon identificeren, is hij door de motoragent aangehouden. Op het moment dat de motoragent via de portofoon om een politievoertuig vroeg om de man te transporteren naar het bureau, zette de arrestant het op een lopen.

Na een korte achtervolging te voet wist de motoragent de man te achterhalen, en er volgde een worsteling. De man bleef zich verzetten, en het lukte de motoragent niet om hem onder controle te krijgen. De agent riep daarom om 'assistentie collega', wat betekent dat alle dichtbijzijnde politie eenheden hem te hulp schieten.

Een bestuurder van een passerende auto zag de achtervolging en worsteling. Hij bedacht zich geen moment, stopte zijn voertuig en verleende hulp aan de motoragent door de arm van de verdachte vast te pakken en deze te fixeren. Hierna staakte de man zijn verzet, en kon hij worden geboeid en en naar het bureau gebracht.

Deze hulpvaardige burger had kennelijk nog een afspraak en vervolgde zijn weg zonder zijn contactgegevens achter te laten. Vandaag, dankzij een twitterende wijkagente meldde de man zich alsnog aan het bureau en kon hij in het bijzijn van de teamchef en de betrokken agent bedankt worden voor zijn hulpvaardige optreden.

De arrestant heeft de nacht in de politiecel doorgebracht en zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor een rechter.

Video en foto's: Donny Kooistra


w IMG 7296

w IMG 7299 1

w IMG 7303 1

w IMG 7304 1