Groep verhindert aanhouding en bedreigt politieagenten | Regio15.nl

Groep verhindert aanhouding en bedreigt politieagenten

Den Haag - De politie heeft vrijdagavond in de Holtenstraat en omgeving een zoektocht gehouden naar de verdachte van bedreiging van een agent.


Agenten gaven op de Hellendoornstraat een motorscooter een stopteken om hem te controleren. De bestuurder ging er direct vandoor en raakte hierbij meerdere voertuigen die daardoor beschadigd raakten. Het spoor leidde naar de Holtenstraat.

Enkele omstanders maakten het werk van de agenten onmogelijk en blokkeerden de weg waardoor de agenten de achtervolging moesten staken. De achterrruit van het voertuig waarin de agenten reden werd daarbij ingeslagen. Eén agent rende achter de verdachte aan die betrokken was bij het inslaan van de ruit. Hij werd tegengehouden waardoor hij de verdachte niet aan kon houden. De andere agent bleef bij het voertuig en werd daar belaagd door enkele getuigen. Meerdere politie eenheden kwamen ter plaatse om de groep weer uit elkaar te krijgen.

Met veel politiepersoneel werd vervolgens in de Holtenstraat en omgeving een zoektocht gehouden naar de verdachte. De bestuurder van de motorscooter wist uiteindelijk te ontkomen.

De politie hield later in de Oosterhesselenstraat een 20-jarige Hagenaar aan die vermoedelijk betrokken was bij het bedreigen van de politiemensen. De man zit vast voor verhoor.

Het politievoertuig is door een politiekraan afgevoerd.


Foto's en video: Nick van Mourik

w NVM 4370

w NVM 4372

w NVM 4377

w NVM 4380

w NVM 4384

w NVM 4399