Politie druk met 'verdachte pakketjes' | Regio15.nl

Politie druk met 'verdachte pakketjes'

Den Haag - Of het komt vanwege de verhoogde paraatheid in verband met de aanslagen van jongstleden vrijdag in Parijs is niet bekend...


Maar vanmiddag is de politie op twee locaties in Den Haag in de weer geweest vanwege 'verdachte pakketjes'.

Het eerste verdachte voorwerp werd vanmiddag even na half vier aangetroffen op een perron van het Station Laan van Nieuw Oost Indië. Dit station is gelegen naast het pand van het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin sinds deze week een aantal vluchtelingen is gehuisvest.

Waarschijnlijk was dat ook de reden dat de politie op deze locatie extra alert was. Na de vondst heeft de politie meteen alle perrons afgezet en ook werd de omgeving in de gaten gehouden. Het treinverkeer bij het station werd stilgelegd.

Een functionaris van de afdeling Wapens, Munitie en Explosieven van de politie (voorheen: Wapens, Explosieven en Narcotica) kwam ter plaatse om het verdachte pakje te inspecteren. Op dat moment meldde zich echter een man bij de afzetting die per ongeluk zijn bagage op het perron had laten liggen; u raadt het al..... het verdachte pakketje. 

Toen een en ander was nagekeken kon de man zijn bagage meenemen en werden de afzettingen opgeheven.

Niet lang hierna werd er in de hal van een appartementencomplex aan de Erasmusweg eveneens een verdacht voorwerp aangetroffen, nabij een prullenbak. Politiemensen hebben de ingang afgezet en de functionaris van de WME kwam ook hier ter plaatse om het voorwerp te inspecteren. Al snel bleek echter dat het ook hier om een 'loos alarm' ging.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Machiel Janssen, Bob van Keulen en Donny Kooistra

w 5U1 2635 1

w 5U1 2639 1

w 5U1 2640 1

w 5U1 2642 1

w 5U1 2645 1

w IMG 2292

w IMG 2291

w IMG 2294

w 5U1 2655 1

Het verdachte pakketje in de hal van het appartementencomplex aan de Erasmusweg in Den Haag

w IMG 4508

w IMG 4512

w IMG 4517

w IMG 4523

w IMG 4533