Wie herkent daders van deze laffe mishandeling ? | Regio15.nl

Wie herkent daders van deze laffe mishandeling ?

Den Haag - Vier mannen worden gezocht voor een zware mishandeling in Den Haag. Het ging er daarbij zo heftig aan toe, dat het slachtoffer zoals het er nu naar uit ziet blijvende schade aan zijn oog heeft opgelopen.


Station Den Haag Laan van Nieuw Oost-Indië is een gecombineerd trein- en Randstadrailstation. Je kunt vanaf daar alle kanten op. Op zondag 8 november rond 15.30 uur is een 25-jarige man op het station. De man is bij zijn vriendin in Den Haag geweest en is op weg naar huis in Rotterdam. Hij zit hier aan het eind van perron 2 te wachten op lijn E. Op het andere perron ziet hij een man lopen die aan het bellen is. Hij loopt te schreeuwen en heeft blijkbaar ruzie met de persoon aan de andere kant van de lijn. 

De man besteedt er verder geen aandacht aan. Op het perron staat ook een vrouw die iets naar de bellende man roept. De vrouw loopt daarna weg en de 25-jarige man ziet dan dat de bellende en ruziënde man aan de overkant naar iets aan het zoeken is, door het hek heen. Dat blijkt een steen te zijn, want voor hij het weet wordt die steen zijn kant op gegooid, gevolgd door nog een aantal stenen.

In ieder geval één van de stenen vliegt tegen de glazen ruit aan waar de man tegenaan zit en de glassplinters komen tegen zijn hoofd en zijn oog. Hij roept naar de overkant dat de man normaal moet doen omdat hij hem niets heeft gedaan. Intussen komt de metro naar Rotterdam aan op het station. Op dat moment komt de stenengooier de trap op rennen, samen met nog 3 anderen.

De groep begint het slachtoffer meteen te slaan en te schoppen. Hij wordt op de grond gegooid en ook dan nog wordt hij geslagen en geschopt. Het gaat er ontzettend hard aan toe. Zo hard, dat de man zelfs even bewusteloos raakt. Als hij bijkomt, loopt de groep belagers weg.

De mishandeling is zo heftig geweest, dat er is besloten om de beelden daarvan niet te laten zien. Wel zijn er duidelijke beelden van de verdachten op het moment dat ze bij het slachtoffer vandaan lopen en de trap af gaan.

Herkent u iemand of was u getuige?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070

Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl

Foto's: Politie

3012882

3012883

3012884

3012885

3012886