Autorovers uit de bocht op het Hubertusviaduct | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Autorovers uit de bocht op het Hubertusviaduct

Den Haag - Twee personen die vannacht onder dreiging van een vuurwapen een auto hebben geroofd, hebben maar kort plezier gehad van hun nieuwe voertuig.


Kort na half twee kreeg de meldkamer van de politie de melding van een vrouw die op de Lobelialaan haar voertuig moest afstaan aan een man en een vrouw, die mogelijk een vuurwapen gebruikten om hun 'verzoek' kracht bij te zetten.

Centralisten van de meldkamer riepen diverse politie-eenheden op om in de omgeving naar het voertuig uit te kijken. Toen het voertuig gezien werd toen het over de Segbroeklaan reed startten agenten de achtervolging.

Op het Hubertusviaduct, ter hoogte van de afrit naar de Raamweg, verloor de bestuurster de macht over het stuur, waarna zij tegen de stoep in de middenberm reed en vervolgens tegen het hekwerk in de buitenbocht aan botste. Het voertuig kwam hierna tegen de richting in tot stilstand. Agenten die deelnamen aan de achtervolging zijn direct uitgestapt om tot aanhouding over te gaan.

Met de handen op vuurwapens en met kogelwerende vesten aan hielden agenten twee personen aan. Beiden, een 20-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Antwerpen, zijn naar het politiebureau gebracht. De vrouwelijke verdachte is door ambulancepersoneel onderzocht, omdat zij mogelijk letsel zou hebben opgelopen naar aanleiding van de crash. Na onderzoek bleek vervoer naar het ziekenhuis niet noodzakelijk.

Op verzoek van de leidinggevende van de politie heeft een speurhond het voertuig doorzocht op de aanwezigheid van wapens. Het is onbekend of er daadwerkelijk een wapen is aangetroffen.

De Verkeerspolitie en de VOA hebben kort onderzoek verricht naar de sporen die zijn achtergelaten na de botsingen met de stoep en het hekwerk. Tijdens de afwikkeling van het incident is de Hubertustunnel in beide richtingen afgesloten in verband met de sporen en voor de veiligheid van de aanwezige agenten.

Update 06-04-2016: De Officier van Justitie heeft vandaag 24 maanden gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten. De officiële eis luidt 'diefstal met geweld' danwel 'afpersing'. Bovendien heeft de OvJ de rechter gevraagd om een schadevergoeding van €3600 te laten betalen door de verdachten.

Al eerder op de dag hebben de verdachten het slachtoffer in haar voertuig zien rijden in Antwerpen, nadat zij al eerder een poging tot diefstal van de auto hadden ondernomen, maar mislukt was. Eenmaal in Den Haag konden de verdachten het slachtoffer benaderen en hebben gemaskerd het slachtoffer bedreigd met een ploertendoder.

Het slachtoffer zag de ploertendoder aan als een vuurwapen, en verwachtte de carjacking niet te overleven. Als gevolg van het incident heeft het slachtoffer een zwaar psychologisch trauma opgelopen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 2676

w IMG 2679

w IMG 2683

w IMG 2682

w IMG 2688

w IMG 2693

w IMG 2696

w IMG 2713

w IMG 2702

w IMG 2713

w IMG 2715

w IMG 2722

w IMG 2726

w IMG 2729