Alcomobilist aangehouden na inrijden op feestvierders | Regio15.nl
DutchEnglish

Alcomobilist aangehouden na inrijden op feestvierders

Den Haag - Kort na twaalf uur is een 25-jarige automobilist op de Neherkade ingereden op een groep feestvierders.


Op een partyboot aan de Neherkade was een "Oud en Nieuw feest" gaande. Feestvierders wilde direct na de jaarwisseling vuurwerk afsteken, en liepen daarom naar buiten. Een automobilist reed op de Neherkade in de richting van het Hildebrandplein, en reed daarbij in op de groep feestvierders.

Of er met opzet in het spel is, is vooralsnog niet bekend. Hij bleek in ieder geval onder invloed van alcohol te zijn, en is daarom aangehouden en naar het bureau vervoerd voor een ademanalyse. Daar bleek hij 560 µg/l te blazen. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Eén slachtoffer is er volgens een woordvoerder van de politie zeer slecht aan toe. Beide slachtoffers zijn met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. 

Update 12.30 uur: de bestuurder, een 25-jarige Hagenaar, blies bij een blaastest 560 µg/l..... Voor meer informatie over alcoholpercentages en beginnende bestuurders, zie dit document van het Openbaar Ministerie. Overigens was de eigenaar van het voertuig niet degene die op het moment van het ongeval de auto bestuurde.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Ruben van Essen

w IMG 9366 1

w IMG 9367 2

w IMG 9368

w IMG 9369 1

w IMG 9375

w IMG 9376