Lood en geen oud ijzer.... | Regio15.nl

Lood en geen oud ijzer....

Den Haag - De politie heeft vanavond op de Goeverneurlaan een man aangehouden die bezig was met het ontvreemden van lood op een dak.


Een man was omstreeks tien uur aan de Goeverneurlaan het dak op geklommen met de kennelijke bedoeling zoveel mogelijk lood te ontvreemden. Hij had al een fikse hoeveelheid verzameld, totdat getuigen de man op het dak hoorden lopen en de politie belden.

Deze is toen het dak op gegaan en is op onderzoek uit gegaan. De verdachte is bij het zien van de politie gevlucht naar het dak van de woningen boven de Oudemansstraat. Nabij de Antheunisstraat kon hij niet verder en heeft daar een poging gedaan om zich te verstoppen voor de politie. Dit is echter niet gelukt, waarna hij werd aangehouden door de politie.

De man is met behulp van een hoogwerker van de brandweer naar beneden gebracht en is vervolgens mee naar het bureau genomen. De politie heeft het bewijs (een hoeveelheid lood) meegenomen naar het bureau.

Na onderzoek bleek de aangehouden verdachte zelf in het betreffende huizenblok te wonen. Vanaf zijn woning op de bovenste etage aan de Goeverneurlaan, nabij de Allard Piersonlaan, is de verdachte het dak op geklommen. De politie gaat nader onderzoeken of deze verdachte eerder al lood heeft ontvreemd van het dak.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w Goeverneur SBF53369

w Goeverneur SBF53372

w Goeverneur SBF53376

w Goeverneur SBF77055

w Goeverneur SBF53378

w Goeverneur SBF53395

w Goeverneur SBF53400

w Goeverneur SBF53408

w Goeverneur SBF53411