Vliegtuigbom op strand Scheveningen blijkt paravaan | Regio15.nl

Vliegtuigbom op strand Scheveningen blijkt paravaan

Den Haag - Op het strand van Scheveningen is woensdagochtend een vliegtuigbom gevonden.


Tijdens graafwerkzaamheden ten behoeve van de opbouw van een strandpaviljoen stootte de graafmachine rond 09:15 op het exlposief. Daarop werden de werkzaamheden direct stilgelegd.

De Explosieven Opruiming Dienst (EOD) is zojuist op verzoek van de politie aangekomen op Scheveningen. Vanaf de A12 bij Zoetermeer tot de Strandweg heeft de EOD spoedbegeleiding gehad van motoragenten van het Team Verkeer van de eenheid Den Haag.

De bom ligt op drie tot vier meter diepte en zo'n twintig meter van de Boulevard vandaan, ongeveer ter hoogte van het Kurhaus en de Palace Promenade.

De boulevard werd afgezet tussen de Pier en het Kurhaus. Ondernemers in het betreffende gebied hadden gehoopt op een goede omzet met het mooie weer, maar zijn nu ingesloten door politielinten.

Het object werd ontdekt tijdens het ingraven van 'een strontput' die dient als afvoer voor de strandtent Peukie die binnenkort weer wordt opgebouwd. De put ligt al jaren op dezelfde plek, maar werd dit jaar een paar meter vererop gegraven. Anders gezegd: er wordt al tientallen jaren een put gegraven naast de paravaan; maar dit jaar er precies op.

Update 13.50 uur: het voorwerp dat is aangetroffen blijkt geen vliegtuigbom te zijn maar een paravaan, die gebruikt wordt/werd om de kabels van verankerde zeemijnen door te zagen/knippen.

Foto's en video: Rene Hendriks en Ivar Gieles

w IMG 3982 

w IMG 3989

w PEEN7879

w PEEN7829

w PEEN7824

w PEEN7849

cx68XA.JPG

ACOco3.JPG

xUDRV7.JPG

081rtw.JPG

ImRafv.JPG

H4GbZ1.JPG

EZcXh8.JPG

IGMyMp.JPG

5mKhXs.JPG

Ns3INK.JPG

w PEEN7985