Prins Bernhardviaduct afgesloten na aantreffen verdachte koffer | Regio15.nl

Prins Bernhardviaduct afgesloten na aantreffen verdachte koffer

Den Haag - Een grootschalige afsluiting van het Prins Bernhardviaduct en omgeving vanmiddag na de vondst van een verdachte koffer.


Aan het eind van de middag werd de koffer gevonden aan de zijde van de Prins Clauslaan. Een voorbijganger meldde de achtergelaten koffer bij de politie, die direct ter plaatse kwam en de toegangswegen in de richting van het 'busplatform' afzette. Hierdoor waren alle buslijnen die vertrekken vanuit Den Haag Centraal tijdelijk opgeheven. 

Omdat de koffer onder het tramviaduct stond waar trams tussen Den Haag Centraal Station en Ternoot/Beatrixkwartier reden, werden ook de trams stilgelegd.

Een explosievenverkenner kwam met spoed ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de koffer. Hij werd hierbij ondersteund door een collega met een speurhond, getraind op het zoeken naar explosieven.

Uit het onderzoek bleek dat het een 'onschuldige' koffer was met kleding en andere persoonlijke goederen. Omdat de politie niet weet van wie de koffer is, is deze meegenomen naar het bureau. De eigenaar kan de koffer daar ophalen.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende en Bob van Keulen

AnjQ8V.JPG

up04t1.JPG

95aYx0.JPG

FZL306.JPG

ktmND3.JPG

5oHpCd.JPG

up7DH4.jpg

5X0o5w.JPG

maSoau.jpg

uEtALy.JPG

6zyiGC.JPG