Aanhouding bij grote politieactie Willem Dreespark | Regio15.nl

Aanhouding bij grote politieactie Willem Dreespark

Den Haag - Zaterdagavond is bij een grote politieactie op het Willem Dreespark een man aangehouden.


De man werd blijkbaar als vuurwapengevaarlijk ingeschat, want de politie droeg kogelwerende vesten. Hij is uiteindelijk met een 'uitpraatprocedure' uit zijn auto gehaald en aangehouden. Daarna is hij naar het politebureau vervoerd.

De actie werd van bovenaf in de gaten gehouden vanuit een politiehelikopter. Dit was 'de grote heli', wat betekende dat de omliggende wijken last hadden van het geluid van de motoren.

Tijdens de aanhouding waren enkele leden van het arrestatieteam ter plaatse. De politie-actie was na de aanhouding echter nog steeds niet ten einde, want de afzettingen werden niet opgeheven.

Bewoners van de flats mochten de gebouwen wel verlaten, maar daarna niet meer naar binnen. Om degenen op te vangen die buiten stonden te wachten, zijn twee HTM bussen ter plaatse gekomen.

Na enige tijd heeft een groep politieagenten een woonboot betreden; kennelijk om daar nog iemand aan te houden.

Rond 22:15 vertrok de helikopter weer naar Schiphol en werd het rustig in het luchtruim boven de wijk. Tot slot van de actie heeft de politie met meerdere agenten een pand omsingeld dat in gebruik is als sociaal-cultureel centrum. Vertrekkende bezoekers werden één voor één gefouilleerd en op hun identiteitspapieren onderzocht door de politie. Na enige tijd hebben de agenten het pand geheel doorzocht.

De politie kon c.q. wilde geen nadere mededelingen doen over de reden van de inzet. Volgens buurtbewoners zou er mogelijk een overval zijn gepleegd op een woonboot aldaar door vier gewapende personen en zouden die op het Willem Dreespark het sociaal-cultureel centrum in zijn gevlucht, waar op dat moment een islamitisch feest werd gehouden. Dat verhaal is echter niet bevestigd.

Als u aan het Willem Dreespark woont en beelden van bovenaf heeft van de situatie van vanavond, dan houden wij ons van harte aanbevolen! U kunt de beelden sturen per mail naar [email protected] of anders via WeTransfer. Bedankt alvast!

Update 3 april: volgens de politie is de actie op poten gezet omdat er een man met een vuurwapen was gezien die een flat aan het Willem Dreespark zou zijn ingegaan. De bestuurder van het zwarte busje die is aangehouden, zou de gewapende man hebben afgezet bij de flat. Toen er uiteindelijk niets aan de hand bleek c.q. er geen gewapende man was aangetroffen, is de aangehouden man weer vrijgelaten.

Video: Daan van den Ende, Donny Kooistra en Ruben van Essen

Foto's: Donny Kooistra, Daan van den Ende, Rogier Visser, Ruben van Essen en Sander Paardekooper

OUFmMQ.JPG

c6sbwo.JPG

hQKkV3.JPG

G3phjo.JPG

7wNr7H

5IbmHt

Y1KpW9.JPG

w ROOG6047

w ROOG6048

w ROOG6049

w ROOG6050

Ni1eYy.JPG

kfUM27.JPG

bOqtlE

w WillemDrees SBF54329

eKgbs4.JPG

7RI6oB.JPG

w WillemDrees SBF54350

2cbQ22.JPG

 

ippW2A.JPG

qmuj9X.JPG

w WillemDrees SBF54372