Kindje uit hete auto gehaald op parkeerterrein IKEA | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kindje uit hete auto gehaald op parkeerterrein IKEA

Delft - Op een parkeerterrein van de IKEA Delft is een baby uit een hete auto gehaald. 


Zondagmiddag hoorden oplettende beveiligingsmedewerkers van de IKEA een baby huilen in een zwarte auto. De auto was opgewarmd doordat deze in de zon geparkeerd stond. Beveiligingsmedewerkers hebben de kofferbak van de auto opengemaakt en via de kofferbak het kindje van de achterbank gehaald.

Een kind dat lang in een hete auto ligt kan ernstig letsel oplopen door de warmte; en in extreme gevallen zelfs komen te overlijden. Gezien de melding werd daarom naast een ambulance ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam gealarmeerd, maar die werd op het laatste moment weer afbesteld.

Het kindje bleek al ruim dertig minuten in de auto te liggen. Het kindje heeft (gelukkig) geen blijvend letsel overgehouden en hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De politie heeft de ouders vermanend toegesproken en zal later op de avond een melding maken bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Het is niet duidelijk waarom zij voor deze 'oplossing' hadden gekozen. 

De politie waarschuwt om kinderen en/of dieren niet in de auto achter te laten, dit kan levensgevaarlijk zijn!

Video: Daan van den Ende, Donny Kooistra

Foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Sander Paardekoper

ei8Dy8.JPG

4BJuxT.JPG

sPcDHy.JPG

xRmojz.JPG

fBY95Y.JPG

w DKM 4353 1

w DKM 4369 1