Toeschouwer maakt stekende beweging naar voetbalscheids | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Toeschouwer maakt stekende beweging naar voetbalscheids

Den Hoorn - Vanmorgen heeft zich op een voetbalveld bij sportvereniging Den Hoorn aan de Zuidhoornseweg een geweldsincident voorgedaan.


Tijdens een wedstrijd tussen E-pupillen (spelertjes van 9/10 jaar) van s.v. Den Hoorn en Haaglandia liep één van de toeschouwers het veld in, nadat hij daarvoor opmerkingen had gemaakt in de richting van de scheidsrehter.

Hij heeft vervolgens met een mes een stekende beweging gemaakt naar de clubscheidsrechter van s.v. Den Hoorn. De man heeft de scheidsrechter ook geslagen en deze is hierdoor lichtgewond geraakt.

Andere toeschouwers zijn direct het veld in gerend en hebben de agressieve man overmeesterd. Eén van hen liep daarbij een schram op.

De betreffende toeschouwer, een 39-jarige Hagenaar, is door de in allerijl gealarmeerde politie aangehouden. Volgens een bestuurslid van s.v. Den Hoorn is zowel van de zijde van zijn vereniging als door de begeleiding van Haaglandia aangifte gedaan tegen de verdachte.

Het bestuurslid van s.v. Den Hoorn heeft er nadrukkelijk bij vermeld dat deze toeschouwer niet tot de vaste aanhang en/of begeleiding van Den Hoorn en/of Haaglandia behoort. De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Video en foto's: Ivar Gieles

Xv4W61.JPG

j4m0SF.JPG

nZhebP.JPG

3Y8P19.JPG

yjPKut.JPG

p2zR3X.JPG