Zes aanhoudingen bij groot onderzoek naar hennepkwekerijen | Regio15.nl

Zes aanhoudingen bij groot onderzoek naar hennepkwekerijen

Rijswijk - Zes personen zijn woensdag aangehouden in een bedrijfspand aan de Zuiderweg, waar een growshop werd aangetroffen.


Het afgelopen jaar deed de politie onderzoek naar meerdere opgerolde hennepkwekerijen. In dit onderzoek kwam een 31-jarige Nootdorper naar voren als verdachte. Hij werd op 20 april j.l. aangehouden.

Tegelijk deden meerdere politieteams invallen in onder meer Dordrecht, Naaldwijk, Nootdorp en Rijswijk. In Rijswijk werd woensdag jl. in een pand aan de Zuiderweg een illegale growshop aangetroffen.

In deze growshop waren zes personen aanwezig in de leeftijd van 19 tot 65 jaar uit Den Haag, Delft, Leidschendam, Rotterdam en Zoetermeer. Zij werden allemaal aangehouden.

In het pand werd onder meer, naast de forse inventaris van de growshop, 20.000 euro aangetroffen. Dit geld en de inventaris werd direct in beslag genomen. In Dordrecht werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden met ongeveeer 700 planten. Deze is ter plaatse meteen ontmanteld.

De 31-jarige Nootdorper wordt in verband gebracht met meerdere wietplantages in de regio, bij elkaar goed voor duizenden hennepplanten. Het onderzoek loopt nog; nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook kan niet worden uitgesloten dat de verdachten aan meerdere onderzoeken kan worden gelinkt.

Foto's: Ruben van Essen

w IMG 3525 1

jGh8Lg.jpg

UwJ4mv.jpg

1bLncU.jpg