Verkeersruzie in de Prins Hendrikstraat | Regio15.nl

Verkeersruzie in de Prins Hendrikstraat

Den Haag - In de Prins Hendrikstraat heeft dinsdagavond een verkeersruzie plaatsgevonden na een (bijna) aanrijding.


Een automobilist reed rond kwart over negen vanaf de Waldeck Pyrmontkade de Prins Hendrikstraat in. Toen de bestuurder de straat in sloeg, reed hij rakelings langs een tegemoetkomende fietser, althans, volgens de lezing van de fietser.

Door handelingen of gebaren van de fietser werd de bestuurder volgens getuigen boos en keerde deze zijn auto om verhaal te halen. Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen de fietser en meerdere inzittenden van de auto, waarbij rake klappen vielen.

Enkele getuigen probeerden de gemoederen te sussen, maar dit mislukte. De bestuurder stapte weer in het voertuig en reed in op de fietser en zijn fiets die voor de auto lag. Tijdens deze actie raakte hij twee andere fietsers, die net de Prins Hendrikstraat in kwamen rijden. 

De bestuurder zette vervolgens het voertuig op de stoep, waarna de gealarmeerde politie ter plaatse kwam. Zij hebben van diverse slachtoffers, daders en getuigen verklaringen opgenomen. De bestuurder van het voertuig is door de politie aangehouden.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Video: Omstander (vanaf 1.50 is te zien hoe de bestuurder inrijdt op de fietsers)

Video & foto's: Danny Botman

w IMG 6214

w IMG 6216

w IMG 6217

w IMG 6223

w IMG 6225

w IMG 6228

w IMG 6230

w IMG 6233

w IMG 6237

w IMG 6241