Politie ontruimt drugslab in de Rabarberstraat | Regio15.nl

Politie ontruimt drugslab in de Rabarberstraat

Den Haag - Rechercheurs hebben afgelopen tijd onderzoek gedaan naar een woning aan de Rabarberstraat.


Na het onderzoek was het vandaag tijd om de woning te ontruimen, waarbij verboden goederen op sporen zijn onderzocht en in beslag zijn genomen.

De recherche van 'Eenheid Den Haag district West' verrichte het onderzoek tezamen met agenten 'in witte pakken' van de dienst LFO (Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen). Deze bestaat uit brandweer- en politiemedewerkers, gespecialiseerd in gevaarlijke stoffen in gebruik bij en de ontmanteling van drugslaboratoria.

Onder de in beslag genomen goederen was onder andere aanwezig een grote machine bedoeld voor het persen van amfetamine-pillen. Een onderzoeker van de Gemeente Den Haag heeft bij boven- en naastgelegen percelen onderzoek gedaan.

Hoe de politie aan de tip is gekomen is onbekend. De machine is door medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf onklaar gemaakt en zal naar een onderzoeksruimte van de Forensische Opsporing gebracht worden.

De woning is op last van de burgemeester gesloten. Zonder toestemming van de politie mag in het kader van het onderzoek niemand het pand in.

Video en foto's: Dejan Jeremic

rsGEca.jpg

3FBP6o.jpg

nH2Xei.jpg

xtrfte.jpg

6bEE8w.JPG

JTonVR.jpg

qRpc05.jpg

RS0Xe2.jpg

adAWpL.jpg

F2us7b.jpg

vtgFZU.jpg

kuiGJW.jpg