Joyrider zonder rijbewijs vlucht na ongeval | Regio15.nl

Joyrider zonder rijbewijs vlucht na ongeval

Den Haag - Op de Koolhovenlaan heeft zaterdagavond een automobilist een paal met verkeersborden uit de grond gereden; de minderjarige bestuurder is hierna gevlucht.


De bestuurder reed rond negen uur op de Singel richting de Brasserskade. Toen hij linksaf sloeg richting de Koolhovenlaan verloor hij de macht over het stuur en ramde hij een paal met verkeersborden uit de grond.

De inzittenden stapten vervolgens uit om het kentekenplaat, die zij door de aanrijding verloren waren, op te rapen. Hierna zijn zij weer in het voertuig gestapt en zijn met een lekke band gevlucht.

Ooggetuigen hebben de gegevens van de auto genoteerd en hebben foto's gemaakt van het vooral en hebben hierna de politie gealarmeerd. Terwijl twee agenten een onderzoek deden op de Koolhovenlaan, hebben collega's in de omgeving gezocht naar het voertuig.

Ongeveer een half uur later kreeg de politie een melding van een eigenaresse van een auto, dat zij haar auto met schade had aangetroffen op een parkeerplaats aan de Brasserskade. Na onderzoek van agenten bleek dit voertuig overeen te komen met de gegevens die door de getuigen was doorgegeven.

De eigenaresse was er echter niet van op de hoogte dat er even daarvoor met haar voertuig gereden was. Omdat de ooggetuige had verklaard dat er meerdere jongeren uit de auto gestapt waren, riep de eigenaresse van het voertuig haar zoon erbij. Na enkele minuten verklaarde hij in de auto te hebben gereden en het ongeval te hebben veroorzaakt.

De jongen is 17 jaar en niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij is hierna aangehouden door de politie. De zaak zal op het bureau verder worden behandeld. 

Foto's: Danny Botman

Thy03Q.JPG

QerSwm.JPG

QQze2c.JPG

3Gba7U.JPG

KsmLp9.JPG

Kan5Jk.JPG

4WNvxn.JPG

w IMG 6636

Di4CIM.JPG

w IMG 6635

w IMG 6641

w IMG 6645