Politie rijdt motorrijder klem op de Laan van Hoornwijck | Regio15.nl

Politie rijdt motorrijder klem op de Laan van Hoornwijck

Den Haag - Op de Laan van Hoornwijck is rond middernacht een achtervolging geëindigd.


De bestuurder van een motorscooter kreeg op de A13 een volgteken van de verkeerspolitie in verband met een kapot achterlicht. Bij de afslag Delft-Noord ging de bestuurder er om onbekende reden vandoor. Met hoge snelheid reed hij over de Singel richting de Laan van Hoornwijck.

Op de Laan van Hoornwijck, ter hoogte van het viaducht over de A4, kon de verkeerspolitie weer bij de motorscooter komen. Er werd langszij gereden om hem tot stoppen te dwingen. De bestuurder van de mototscooter ging vol in de remmen en probeerde te keren. Nog voordat dit gelukt was, heeft de agent van de verkeerspolitie de achtervolging beëindigd door de motorscooter te rammen.

Nadat de agent de opzittende had aangehouden, bleek hij gewond te zijn. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de opzittende van de motorrunner na te laten kijken en te behandelen. Hij hoefde voor verdere behandeling niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Hij is direct geboeid in een politieauto geplaatst.

Waarom de motorscooter het volgteken negeerde is ons onbekend. Wij weten wel dat hij naar het politiebureau is overgebracht voor verhoor. Zijn gemotoriseerde tweewieler is in beslag genomen.

Video: www.youtube.com/teamverkeerdh

Foto's: Rick Hebing

u7Wok6.JPG

urFeoD.JPG

GCCY56.JPG

1aLvyq.JPG

1Ax65j.JPG

C8WKRB.JPG

cynQxa.JPG