De bierkoerier in het nauw | Regio15.nl

De bierkoerier in het nauw

Rijswijk - We leven tegenwoordig steeds meer in een maatschappij waarbij we zaken bestellen die dan vervolgens thuis worden afgeleverd.


Niemand kijkt meer op van een bestelbusje van een bezorgdienst in de straat. Maar soms worden de pakketjes afgeleverd met auto's van particulieren. Met een gewone personenauto i.p.v. een bestelbusje met een logo er op.

Dat was gisteren ook het geval. Een bezorger kwam laat op de avond (rond 23:00) nog aan de deur. Voor een pakketje met kleding of een IPhone zou dat vreemd zijn, maar deze man reed voor de bierkoerier en dan is het late tijdstip wat beter te begrijpen. Maar de combinatie 'gewone kleine blauwe auto' en het late tijdstip zorgden ervoor dat zijn aanwezigheid bij de woning niet als 'normaal' werd gezien. In plaats daarvan werd hij door omwonenden voor een inbreker aangezien. Zij belden de politie,en gaven het signalement en kenteken ook aan elkaar door.

De auto werd door een buurtbewoner rijdend in de buurt gespot. Hij zette de achtervolging in en bleef zijn positie doorgeven. Uiteindelijk werd de auto klemgereden op de Sir Winston Churchilllaan. De bestuurder van de personenauto werd aangehouden.

Na onderzoek bleek dat de man dus niet aan het inladen, maar aan het uitladen was geweest. Hij is daarop weer vrijgelaten.

Tijdens het tot stilstand komen bleek de versnellingsbak bestelbus van de achtervolger nog in zijn 'drive' te staan, waarna die een paaltje raakte en lichte schade opliep. Ook de politieauto en de auto van de koerier liepen ook wat deuken en krassen op, maar bij de auto van de koerier zal die 'verse' deuk mogelijk wat minder opvallen.

Foto's: Nick van Mourik
VoBiXC.JPG

CKJGym.JPG

HHH2Bs.JPG

X6XVMl.JPG

gTg6KQ.JPG

f2CKI0.JPG

L2nVWa.JPG

a9KfpY.JPG