Zoektocht naar mogelijk explosief onder de Hoornbrug | Regio15.nl

Zoektocht naar mogelijk explosief onder de Hoornbrug

Rijswijk - Vrijdagavond omstreeks half negen werd de politie gebeld door een passant die een verdachte situatie had waargenomen onder de Hoornbrug.


Een of meerdere personen in een bootje zouden zich verdacht hebben opgehouden onder de Hoornbrug.

De politie stelde een onderzoek in en hield rekening met een aantal scenario’s. Een van die scenario’s was dat de verdachten een explosief hadden achtergelaten onder de Hoornbrug. Om dat scenario nader te onderzoeken heeft de politie de hulp ingeroepen van de brandweer, die met een boot en een hulpverleningsvoertuig ter plaatse kwam.

Uit voorzorg heeft de politie de HTM gevraagd om alle trams stapvoets over de Hoornbrug te laten rijden, om trillingen van de brug enigszins te beperken. Passerende boten werden een stuk voor de brug door agenten aan de kant stilgezet.

Politieagenten, waaronder een medewerker van de dienst WME (Wapens, Munitie en Explosieven) hebben met de brandweerboot een onderzoek ingesteld onder en rond de Hoornbrug. Alle hoekjes, kieren en randen werden onderzocht, maar er werd geen verdacht voorwerp aangetroffen.

Even na half tien werd het onderzoek ter plaatse afgebouwd en kon het tram- en vaarverkeer de Hoornbrug weer normaal passeren.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Bob van Keulen

w Hoornbrug SBF51507

w Hoornbrug SBF51511

w Hoornbrug SBF51517

w Hoornbrug SBF51526

w Hoornbrug SBF51538

e9S6dw.JPG

w Hoornbrug SBF51545

JrnoMT.JPG

w Hoornbrug SBF51553

zOCahm.JPG