Verkeersregelaar '12-inch race' meegesleurd op motorkap | Regio15.nl

Verkeersregelaar '12-inch race' meegesleurd op motorkap

Pijnacker - Een automobilist ging vanmiddag op de Oostlaan 'door het lint' toe hij geconfronteerd werd met wegafzettingen n.a.v. de jaarlijkse '12-inch race'.


Om het verkeer in goede banen te leiden waren door de organisator verkeersregelaars ingehuurd.

Eén van hen blokkeerde op de rotonde bij de Meidoornlaan de weg voor de heethoofd. Na een felle discussie besloot de automobilist 'gas te geven' en reed de verkeersregelaar aan. Die kwam daardoor op de motorkap terecht en werd een stuk over de rotonde meegesleurd.

De verkeersregelaar (een 52-jarige man uit Bergschenhoek) kwam hierna ten val en liep onder andere een gebroken been op.

De auto is er daarna vandoor gegaan. Omdat er veel publiek op de 12-inch race was afgekomen, moeten er veel mensen getuige zijn geweest. De politie vraagt deze getuigen om te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

De inzittenden van het voertuig namen contact op met de politie waarna de bestuurder en de twee inzittenden naar het politiebureau kwamen. Agenten hielden deze mannen (32 jaar oud uit Pijnacker en 21 jaar oud en afkomstig uit Zoetermeer en Den Haag) aan. Na verhoor mochten de 21-jarigen het politiebureau verlaten. De 32-jarige bestuurder zit nog vast.

De 12-inch race is na enige vertraging alsnog van start gegaan.

Video: Roy Wolters

Foto's: Jonathan de Bruin en Roy Wolters

Y35EyN.JPG

ZrDudE.jpg

6DTClH.jpeg

fORqJV.JPG

0uSXxs.JPG

GWgq82.JPG

z1g3eR.jpg

egmaHX.jpg

5HgKtY.jpg

KhliUG.jpg

lxjMxp.jpg

wvdddS.jpg

9bz5Cs.JPG