Invallen in cafés van der Vennestraat en Snijderstraat | Regio15.nl

Invallen in cafés van der Vennestraat en Snijderstraat

Den Haag - De politie heeft vanmiddag invallen gedaan in twee cafés aan de van der Vennestraat en de Snijderstraat.


's-Middags viel de aanhoudingseenheid van de politie eenheid Den Haag café Bellamy aan de van der Vennestraat en café de Wereld aan de Snijderstaat binnen.

Alle personen die binnen werden aangetroffen werd verteld dat zij zich niet mochten bewegen en de handen zichtbaar moesten houden.

Daarna werd een ieder, één voor één, naar buiten geleid, alwaar zij gevisiteerd werden. Alle spullen in de broek of jaszakken werden gecontroleerd.

In totaal werden er vier bezoekers aangehouden. Eén van hen, een 37-jarige Hagenaar, had hoeveelheid ponypacks en bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen bij zich, vermoedelijk bestemd voor de verkoop. De anderen werden aangehouden voor respectievelijk het bezit van een mes en een aanzienlijk cash geldbedrag, een gebruikershoeveelheid verdovende middelen en één bezoeker omdat hij zich niet kon legitimeren.

Tijdens de actie werden de omliggende straten afgezet met zwarte schermen om een rustige en veiliger werkruimte te creëren. Nadat er in de cafés geen 'bezoekers' meer waren is een drugshond de panden binnengegaan om te zoeken naar drugs. Daarbij werd onder andere een ploertendoder, een aantal messen, een zwaard en een nepwapen aangetroffen. Vanwege de vondst van de verdovende middelen bij één van de bezoekers van het café, werd onder leiding van een rechter-commissaris ook een zoeking verricht in zijn woning. Daarbij werd opnieuw een hoeveelheid ponypacks aangetroffen.

Op basis van de bevindingen werd op last van burgemeester Van Aartsen het café waar de Hagenaar werd aangehouden voor twee weken gesloten. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De 37-jarige Hagenaar zit nog vast voor verhoor, de bij hem aangetroffen verdovende middelen zullen worden onderzocht. De omwonenden zullen met een brief van de politie worden geïnformeerd over het doel en de resultaten van de actie van vrijdag.

Kijk hier voor het volledige persbericht van de politie.

Foto's en video: Donny Kooistra

BStSR5.JPG

DRvKoY.JPG

w DKM 0128

w DKM 0133

nkKUTY.JPG

0i1dIB.JPG

7DzPEQ.JPG

BOe5PY.JPG

vK9sSy.JPG

advuPv.JPG

vkkoHw.JPG

w3k7qW.JPG