Nepagent springt van de A12 naar beneden | Regio15.nl

Nepagent springt van de A12 naar beneden

Voorburg - De politie heeft vrijdagmiddag meerdere personen aangehouden als verdachten van een babbeltruc in Moerkapelle.


Politieagenten van bureau Gouda plaatsten rond vier uur een bericht waarbij zij aangaven uit te kijken naar een zwarte Skoda Octavia. De inzittenden waren vermoedelijk betrokken bij een babbeltruc in Moerkapelle en mochten daarvoor worden aangehouden.

In de buurt van het Prins Clausplein werd het gezochte voertuig gezien door een ANPR-camera. Een ANPR-camera leest kentekens van passerende voertuigen en vergelijkt de kentekens met een lijst met voertuigen die nog gezocht worden.

Agenten die reageerden op de melding van de ANPR-camera gaven het voertuig op de A12 bij Voorburg een stopteken. Direct konden zij een 64-jarige verdachte aanhouden.

Een 44-jarige Hagenaar vluchtte het voertuig uit en trachtte aan de agenten te ontkomen door de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer (richting Utrecht) over te steken en van het viaduct af te springen. Hij kwam daarbij op het lager gelegen Stationsplein terecht, en liep zwaar beenletsel op.

Ambulancedienst en traumahelikopter werden gealarmeerd om het slachtoffer te verzorgen. Na behandeling is het slachtoffer met spoed naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd, waarbij de ambulance werd begeleid door politiemotoren. De traumahelikopter is ook naar het Westeinde gevlogen, om de arts op te halen die in de ambulance was mee gereden.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Door het incident is de A12 in beide richtingen grotendeels gestremd geweest, wat tot lange file's leidde.

Video: Rene Hendriks

Video (A12): Ferrie van der Geer

Foto's: o.a. Rene Hendriks, Bob van Keulen en Ferrie van der Geer

XrfaOU.jpg

w Qygs9p9j

SuZpHK.JPG

irRb5f.JPG

wT4zOw.JPG

kWgwFx.JPG

XRHl6Y.JPG

SQ2R9T.JPG

Wg62Vk.JPG

E1pHAn.jpg

YdPYkN.jpg

Py0SD6.jpg

oa54wg.jpg

xkj4sa.jpg

PFa8Vd.jpg

Qpl2Kj.jpg

mDOKie.JPG

Cy6Mo1.JPG