42 auto's in beslag genomen en € 43000 geïnd bij verkeerscontrole Zuiderpark | Regio15.nl

42 auto's in beslag genomen en € 43000 geïnd bij verkeerscontrole Zuiderpark

Den Haag - Vrijdagavond heeft Politieteam Zuiderpark i.s.m. andere instanties een grootschalige integrale ANPR controle gehouden op de Mr. P. Droogleever Fortuynweg.


De controle werd gehouden van 15:00 uur tot 22:00 uur op het parkeerterrein voor het politiebureau Zuiderpark. In het gebied rondom de controlelocaties stonden twee ANPR-voertuigen opgesteld. Uit de enkele duizenden gescande voertuigen kwamen zo'n 420 hits, waarvan uiteindelijk 150 voertuigen op de locatie zijn gecontroleerd. De hits gingen onder andere over fiscale wanbetaling, aandachtsvestigingen voor woninginbraken en openstaande vonnissen. Deze voertuigen zijn door motoragenten van Team Verkeer uit het verkeer opgepikt en begeleid naar de controlelocatie, waar werd vastgesteld of er inderdaad al-dan-niet wat mis mee was. 

Aan de controle werkten diverse afdelingen van de politie mee, maar ook externe instanties zoals het RDW, Douane, Rijksbelastingdienst en de Belastingdienst van de Gemeente Den Haag. 

Het handhavingsteam van Team Verkeer heeft alle bestuurders laten blazen bij de ingang van de controleplaats. Geen van de bestuurders reed onder invloed van alcohol. Twee personen werden door de politie aangehouden op basis van de vreemdelingenwet. Daarnaast werden er 19 bekeuringen uitgeschreven voor diverse zaken en reed 1 bestuurder zonder rijbewijs. Enkele voertuigen werden op de controlelocatie gewogen, en daarbij werd bij één voertuig overbelading geconstateerd. 

Tijdens de controle negeerde een van de bestuurders het stopteken van een motoragent en ging er vandoor. Na een achtervolging konden 2 personen worden aangehouden, is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd en werd een proces-verbaal opgemaakt.

Rijksbelastingdienst:
Van de voertuigen die een ANPR-hit hadden voor belastingschuld stond er totaal € 900.000,- euro open aan belasting. De belastingdienst heeft daarvan direct € 33.500,- euro kunnen innen. 42 bestuurders konden de belastingschuld niet direct voldoen. Hun voertuigen zijn in beslag genomen. 

Belastingdienst Gemeente Den Haag
Van de voertuigen welke een ANPR-hit hadden voor Gemeentelijke belastingschuld stond er totaal € 8.825,- euro open aan belastingen. De gemeente heeft daarvan € 3.825,- euro kunnen innen. 6 bestuurders konden de belastingschuld niet direct voldoen. Hun voertuigen zijn daarom ook in beslag genomen.

CET (voormalig Betex)
Innen van openstaande (CJIB-)boetes en vonissen

In totaal werden € 656 euro aan openstaande boetes betaald. Een rijbewijs werd ingevorderd en twee voertuigen werden buiten gebruik gesteld. 

Douane
In samenwerking met het team 'Bijzondere wetten' van de Politie heeft de Douane een verdachte aangehouden op verdenking van heling van sigaretten. 7130 sigaretten werden in beslag genomen. Hiervoor had de verdachte bij de aankoop al € 930 euro betaald, daarbovenop heeft hij nu een geldboete opgelegd gekregen van € 1950 euro op grond van de douanewetgeving. De verdachte kon tevens ook bij de belastingdienst nog € 6000 euro aan openstaande schulden betalen.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en Rick Hebing

ofMYVj.JPG

zK31Dd.JPG

FzUdzg.JPG

KYI8PX.JPG

oMss8r.JPG

3kDHcP.JPG

73nuF8.JPG

WaoKsb.JPG

RFdhfZ.JPG

KRYpKJ.JPG

iM59Ai 2

vWAWzn.JPG

AE6wAa.JPG

uwPQ4p.JPG

qVkuwE.JPG

wWXpql.JPG

4IJ8gD.JPG