Café aan Hoefkade gesloten na handel in drugs | Regio15.nl

Café aan Hoefkade gesloten na handel in drugs

Den Haag - De politie heeft dinsdagavond een grootschalige controle uitgevoerd in café Martin Luther King aan de Hoefkade.


Politiebureau Hoefkade kreeg de afgelopen tijd meerdere signalen dat er vanuit het café in verdovende middelen werd gehandeld. Er werd volgens de signalenook openlijk softdrugs gebruikt. Een groot onderzoek waarbij de vermoedens van drugshandel steeds sterker werden waren de aanleiding dat een speciaal team met steek- en kogelwerende vesten het café binnenviel.

De Hoefkade was afgesloten voor het verkeer en er werden rondom het café zwarte hekken geplaatst. Nadat alle aanwezigen gecontroleerd waren en de panden hadden verlaten, doorzochten agenten en speurhond geleiders het café.

In totaal werden er acht verdachten aangehouden waarvan drie voor de handel in verdovende middelen, drie ongewenste vreemdelingen, één omdat hij zich niet kon legitimeren en een man die meer dan een gebruikershoeveelheid softdrugs op zak had. Daarnaast werd een geldbedrag van bijna 6000 euro in beslag genomen bij verschillende verdachten.

Op basis van de bevindingen werd op last van burgemeester Van Aartsen het café voor twee weken gesloten. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden zullen met een brief van de politie worden geïnformeerd over het doel en de resultaten van de actie van dinsdag.

Van de verdachten zitten de vier mannen (Hagenaars van 31, 38 en 46) die werden aangehouden voor drugshandel en het bezit van de softdrugs nog steeds vast aan het bureau en zullen worden verhoord. De ongewenste vreemdelingen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en de man die zich niet kon legitimeren, kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Foto's en video: Donny Kooistra

ke1M2v.JPG

mRATQr.JPG

uzmQnl.JPG

XSBDrI.JPG

giNjnu.JPG

UwUZwb.JPG

rRb6aP.JPG

WmLblw.JPG

IxzJET.JPG

z5wbae.JPG

C2At6v.JPG