Automobilist ontkomen na aanrijding met politieauto | Regio15.nl

Automobilist ontkomen na aanrijding met politieauto

Delft - Agenten van de Landelijke Eenheid wilden een automobilist controleren, maar dat liep iets anders af dan gepland.


Rond acht uur reed de auto over de A13 tussen Rotterdam en Delft. De politieagenten wilden een verkeerscontrole uitvoeren en gaven het voertuig daarom het teken om te stoppen.

De bestuurder van de auto gaf hier geen gehoor aan en deed een poging om aan de agenten te ontsnappen. De achtervolging ging over de A13 richting Rijswijk, en na het nemen van de afrit Delft-Noord via de Kfar-Savaweg richting de Vrijenbanselaan.

Op de Broekmolenweg in Rijswijk kwamen de politie en de bestuurder met elkaar in botsing. De Volvo van de verkeerspolitie raakte daarbij dusdanig beschadigd dat de agenten het niet veilig achtten om verder door te rijden.

Om de inzittende alsnog te kunnen spreken - en waarschijnlijk aan te houden - zijn agenten uit Delft de omgeving gaan afzoeken. Voorlopig zonder resultaat en is de verdachte ontkomen.

Wat de aanleiding voor de verkeerspolitie was om de controle uit te voeren en voor de vluchtende bestuurder om er vandoor te gaan is ons onbekend.

Foto's: Nick van der Toorn

mfqMnh.JPG

w392Sd.JPG

DxJwwa.JPG

AYqnPt.JPG

QufU9Q.JPG

YNOAhh.JPG

eBThzs.JPG