Controles Rotterdam The Hague Airport na terreurdreiging | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Controles Rotterdam The Hague Airport na terreurdreiging

Rotterdam - Militairen van de Koninklijke Marechaussee op Rotterdam The Hague houden op het moment een groot onderzoek op de luchthaven.


Nadat een anonieme tip over een terreurdreiging binnenkwam bij de politiemeldkamer is direct groot uitgepakt op de luchthaven.

Om wat voor dreiging het precies gaat is nog niet bekend gemaakt. In verband met de dreiging heeft de Koninklijke Marechaussee controleposten opgericht. Al het verkeer dat het luchthaventerrein op of af wil wordt gecontroleerd.

Ook op het afgesloten deel van de luchthaven wordt onderzoek gedaan. Behalve de verkeersdoorlaatposten heeft de Koninklijke Marechaussee nog meer 'zichtbare en onzichtbare' beveiligingsmaatregelen genomen.

Het is niet bekend tot wanneer de controles duren. Meer informatie en foto's staan op de site van MediaTV, onze collega's uit Rotterdam.

Update 22:45u: De Koninklijke Marechaussee maakt bekend dat in het onderzoek naar de anonieme tip een verwarde 45-jarige man is aangehouden. Deze man, die bovendien ongewenst vreemdeling is en een straf had openstaan, wordt verhoord. Hij heeft in het verleden vaker (anoniem) valse meldingen gedaan bij de hulpdiensten.

Video: Willem Duivestein

Foto's: Joey Bremer (MediaTV) en Nick van Mourik

EpkH9L.jpeg

O0dutD.jpeg

avWasW.jpeg

kofm92.jpeg

Nk8b52.jpeg

r5FaM7.jpeg

BrgeBm.JPG

lOaqMT.JPG

kBmVWi.JPG

lnjJmG.JPG

VtImTn.JPG