Het plan om te w..... liep helaas op de klippen | Regio15.nl

Het plan om te w..... liep helaas op de klippen

Zoetermeer / Den Haag - De bestuurder van een bestelbus die van plan was om wat euro's te besteden bij de plaatselijke middenstand, zal in plaats daarvan zijn geld aan een boete kwijt zijn.


De man vroeg bij tankstation Knorrestein (op de A12 tussen Zoetermeer en Nootdorp) de weg naar de rosse buurt in Den Haag. Het viel daarbij op dat hij een behoorlijke alcohollucht verspreidde. Nu moet iedereen dat voor zichzelf weten, maar het wordt wat anders als de man vervolgens naar zijn bestelbus waggelt, achter het stuur klimt en wegrijdt. We zien bij Regio15 helaas regelmatig wat daar de gevolgen van kunnen zijn.

Onze beide Nicken zijn de bestelbus dus gevolgd en hebben de politie via de telefoon hun positie doorgegeven. Op de afrit Prins Bernhardviaduct van de Utrechtsebaan lukte het de politie om de man te onderscheppen en (zij het met enige moeite) een stopteken te geven.

Een blaastest op straat bevestigde het vermoeden dat de man teveel gedronken had. Hij is aangehouden op verdenking van 'rijden onder invloed' en naar het politiebureau vervoerd voor een tweede blaastest op het ademanalyse apparaat. Het is nog niet bekend hoeveel ug/l hij daar geblazen heeft. Zijn bijrijder bleek na een blaasproef niet onder invloed, en mocht dus met de bestelbus verder rijden.

Foto's en video: Nick van der Toorn en Nick van Mourik


v09Dqz.JPG

XOijax.JPG

KlzsdT.jpg

UD5768.jpg

sSDrme.JPG