Grote politie inzet rond Haagse binnenstad | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote politie inzet rond Haagse binnenstad

Den Haag - De politie heeft vandaag omstreeks 17:00 uur de binnenstad van Den Haag omsingeld met tientallen politie eenheden. Reden hiervoor was volgens de politie de melding van een verdachte man.


Op elke kruising rond de Haagse binnenstad stonden agenten met kogelwerende vesten te posten. De Koninklijke Marechaussee reed met enkele voertuigen door de binnenstad. Het arrestatieteam was in de binnenstad aanwezig en liep “in burger” op zoek naar de verdachte man.

Na ruim een uur zijn aantal posten van de “buitenring” opgeheven, maar bleven er nog steeds rond de Grote Marktstraat en het Spui enkele politie eenheden staan. De overige eenheden zijn toen door het centrum gaan surveilleren.

Omstreeks kwart voor zeven hebben leden van "Team Paraatheid" uit Rotterdam een man aangehouden op de Voldersgracht bij de Hema. Deze man is geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Na deze aanhouding werden ook de resterende posten opgegeven.

Volgens de politiewoordvoerder betrof de aangehouden man niet de man waar in eerste instantie naar gezocht werd. Waarom deze man dan wel is aangehouden is niet bekend.

Update: De man is aangehouden op verzoek van de Franse autoriteiten. Hij stond internationaal gesignaleerd, want hij moet in Frankrijk nog een celstraf van 9 jaar uitzetten in verband met de handel in harddrugs. Het duurt dus tot 2025 totdat hij weer een broodje worst bij de Hema kan gaan halen.

Video en foto's: Sander Paardekooper

P1vpco.JPG

zNDdKs.JPG

TbH9V1.JPG

Jipw1j.JPG

lYfyf6.JPG

fn8imD.JPG

EPWSYg.JPG

vbS2s2.jpg

KuZjoV.jpeg

t7C0Mi.jpg

jw2gqd.jpg