Voetgangers vreesden voor hun leven bij heftige achtervolging | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Voetgangers vreesden voor hun leven bij heftige achtervolging

Den Haag - Een heftige achtervolging tussen de politie en een automobilist is vrijdagavond geëindigd in de Terletstraat.


De automobilist gaf op de Jan van Gojenstraat geen voorrang aan een politievoertuig en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Na een kleine achtervolging via onder andere de Van Dijkckstraat leek het erop dat de man stopte in de Van Ostadestraat.

De bestuurder bedacht zich toch en ging er weer met hoge snelheid vandoor. Hij reed hierbij ook over de stoep waardoor voetgangers, waaronder een vader en zijn zoontje, opzij moesten springen en vreesden voor hun leven. Wonderwel raakte hierbij niemand gewond. 

Agenten op de fiets probeerden de man in de Kempstraat ter hoogte van de Wolmaransstraat nog te stoppen door hun fietsen onder de auto te gooien. Dit zorgde er niet voor dat de roekeloze bestuurder stopte. Met een van de fietsen onder de auto reed hij nog tientallen meters door.

Uiteindelijk stopte de bestuurder in de Terletstraat en probeerde te voet verder te vluchten. Getuigen zagen dat de Hagenaar een pand in de Terletstraat rende. Hier hielden agenten de man uiteindelijk aan. Het bleek een 33-jarige Hagenaar te zijn.

De man is aangehouden voor poging tot doodslag.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft uitgebreid onderzoek verricht. De vluchtauto is vervolgens met een politieberger vervoerd naar bureau Zichtenburg, een politiebureau waar voertuigonderzoek wordt uitgevoerd. 

De Terletstraat was in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Buslijnen 25 en 26 werden daardoor omgeleid. 

Foto's en video: Daan van den Ende, Donny Kooistra

F3zYFs.jpeg

LTjXVW.jpeg

SCFuHF.JPG

pfISpH.JPG

h3tLv4.JPG

O1A5FG.JPG

MZOZI1.JPG

aPdxAc.JPG

gxNWo6.JPG

CFOxJL.JPG

fqZCjh.JPG

x66ZOI.JPG

rVUznb.JPG

1EACvu.JPG

djgkej.JPG