Auto belandt op dak van spoortunnel Delft tijdens achtervolging | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto belandt op dak van spoortunnel Delft tijdens achtervolging

Delft - Een personenauto is vannacht tijdens een achtervolging op zijn kop op het dak van de in aanbouw zijnde treintunnel op de Spoorsingel beland.


De auto reed enige tijd daarvoor over de A13 vanuit Rotterdam richting Delft, toen deze opviel bij de politie. De auto was namelijk voorzien van kentekenplaten die niet bij dit type voertuig thuishoorden.

Nadat de agenten de automobilist een stopteken gaven, ging de auto er met hoge snelheid over de A4 vandoor richting Leiden. Daar keerde de auto weer en stoof toen over de A4, dwars door de werkzaamheden die daar gaande waren, opnieuw in de richting van Delft.

Na een achtervolging door diverse Delftse wijken, vloog de auto op de Spoorsingel ter hoogte van de C. Fockstraat uit de bocht en kwam vervolgens op zijn kop op het dak van de in aanbouw zijnde treintunnel terecht.

Tijdens de vluchtpoging heeft de auto zeker twee politieauto's geraakt. Voor zover bekend zijn er geen andere voertuigen geraakt. Wonder boven wonder is er uiteindelijk niemand gewond geraakt tijdens deze achtervolging.

Alle drie de inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Delft. Bergingsbedrijf Vreugdenhil is ter plaatse gekomen om het voertuig te bergen en af te voeren.

Update: Het verhaal beschreven door politie Rijswijk op hun Facebookpagina.

Foto's en video: Daan van den Ende

Awc0To.JPG

znMnC4.jpg

ssnylW.jpg

2Q4zI1.jpg

AIrEDQ.jpg

hTs6lT.JPG

cqo7aC.JPG

gd3ZA4.JPG

3zsodd.JPG

7AGbrG.JPG

v8kGVF.JPG

bKeU0L.JPG

yzNRlI.JPG