Politie arresteert drie verdachten voor woningoverval Loosduinenstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie arresteert drie verdachten voor woningoverval Loosduinenstraat

Zoetermeer - De politie heeft maandagochtend 30 januari drie verdachten aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor de overval op een woning in de Loosduinenstraat.


Op 11 maart 2016 overvielen twee mannen met geweld het 57-jarige slachtoffer. Zij sloegen hierbij het slachtoffer op zijn hoofd en bonden hem vast. Daarna beroofden ze het slachtoffer van geld en goederen en vluchtten weg in een gereedstaande auto, merk BMW.

Deze auto werd nog geen half uur later brandend aangetroffen in Benthuizen. De man bevrijdde uiteindelijk zichzelf en waarschuwde de politie. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.

In deze zaak werd de hulp van de burger ingeroepen. Op 22 maart 2016 werd er in de uitzending van het opsporingsprogramma Team West aandacht voor deze zaak gevraagd. Ook besteedde het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op 13 september 2016 aandacht aan de overval. Dit resulteerde in enkele tips.

De recherche kwam na opsporingsonderzoek drie verdachten op het spoor. Politieagenten hielden maandagochtend om 6.00 uur de verdachten, een 22-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige en 24-jarige man, beiden uit Zoetermeer, aan. Aansluitend doorzocht de recherche meerdere woningen. Hierbij werden diverse goederen en een wapen aangetroffen, die de politie in beslag nam.

> Lees ook: Woningoverval Loosduinenstraat Zoetermeer: deels uitgebrande auto aangetroffen

Foto's: Daan van den Ende

byGMEV.JPG

orJBfF.JPG

AR5607.JPG